Motionsslingor

Om du befinner dig i Moheda och är sugen på att sträcka på benen lite så har du fyra härliga rundor att välja på.

Eljusspåret

Eljusspåret är ett belyst vandringsspår i skogen i östraste Moheda. Det är kommunalt underhållet och sträcker sig ca 2,5km. Start på detta är fösrlagsvis i korsningen Klockmakarevägen/Lingonvägen, men det finns många andra mindre anslutningar utmed spåret. Observera att detta spår endast är till för vandring och vintertid i vissa fall även längdskidåkning. Cykling är här förbjuden.

elljussparet


Eketorpet

På västra sidan kan man följa det så kallade Eketorpet som sträcker sig från västra Moheda (förbi Norregården), över 126:an och vidare norrut. Där korsar man åter igen 126:an och går söder ut för att komma in i Moheda norr ifrån genom Vegby (vegbyvägen). Denna runda är ca 5km med vacker natur, vackra ängar och går precis lika bra att cykla.

eketorpet


Grännaforsarundan

Grännaforsa är en liten by utanför Moheda. Om du är sugen på en cykeltur eller en längre promenad kan det här vara stråket för dig. Hela rundan består av asfalterade vägar. Obeservera att du ett par hundra meter går på den vältrafikerade riksväg 126.
När du befinner dig i Grännaforsa, missa inte officerskällan – en gammal brunn för friskt vatten (se mer under sevärdheter)

grannaforsarundan


Dansjörundan

Dansjön är en vacker insjö som ligger mellan Moheda och Alvesta. Ett perfekt tillfälle för dig som är sugen på en cykeltur. Rundan erbjuder ett varierat underlag av asfalt och grusväg. Man skulle kunna säga att detta är en förlängning av Grännaforsarundan. Vid Dansjön finns även en badplats för dig som vill ta dig ett dopp och svalka dig lite. Du har även Dansjögårds Gårdsbutik, ett tillfälle att köpa egenproducerat kött och en massa lokalproducerade varor.

dansjorundan