Om Moheda

Moheda är ett samhälle med ca 3500 invånare, beläget 2,5 mil nordväst om Växjö och ungefär 1 mil norr om Alvesta. Moheda är en gammal järnvägsort och det märks på så sätt att vi har en östlig och en västlig sida, delad av södra stambanan. 1994 byggdes två tunnlar under järnvägen, en för bilar och en för gående och cyklister. Dessförinnan så fick vi leva med ständiga väntetider vid bommarna.

I Moheda finns ett stort antal företag. Vi har Calles Chopperdelar, internationellt erkända för sin skicklighet inom komponenter till Harley Davidsson-motorcyklar. Dessutom har vi Mohedatoffeln vilka tillverkar och säljer tofflor över hela världen. Förutom ovan nämnda företag finns det många ytterligare som inte är nämda här men i Moheda finns affärer och butiker för de flesta. Moheda är väl värt ett besök.På senare år har Moheda också blivit känt för den tromb som drog fram över samhället den 6 november 1996. Tromben slog ner allt i sin väg på en 20 meter bred gata rakt igenom samhället. För de som kunde vara på plats och se eländet så var halva Moheda centrum täckt av tegelpannor och trädgrenar. Som tur var förolyckades inga personer men det kunde gått riktigt illa. Sist men inte minst så har vi vår vackra 1100-tals kyrka med en av Sveriges finaste kyrkogårdar. Moheda har även många aktiva föreningar som tillsammans hjälps åt att arrangera Mohedadagarna varje år.

www.moheda.se drivs helt ideellt av Moheda Intresseförening som består av flera föreningar i Moheda samt en del andra personer.

Vi hälsar er varmt välkomna!